dijous, 23 de maig del 2013

pol·len a juliette

























El Pol·len de les flors
És primavera i et trobes més cansat o decaigut de l’habitual?
Això és degut a que el nostre organisme no aconsegueix adaptar-se als canvis de la nova estació o ho fa molt lentament. L’entrada d’una nova estació implica canvis, com les hores de llum, augment o disminució de la temperatura, variació de la humitat i pressió atmosfèrica…, factors que alteren el nostre bioritme.
Un dels aliments que ens ajudarà a recuperar vitalitat i a encarar el dia amb més energia és el pol·len.
El Pol·len és una pols molt fina produïda pels òrgans masculins de les plantes, encarregat de fecundar els seus òrgans femenins. Les abelles recullen el pol·len de les flors amb les seves potes i l’humitegen amb nèctar donant-li forma de bola que transporten al rusc per alimentar a les abelles obreres.
Des del punt de vista dietètic, el pol·len és un aliment realment interessant degut a la seva composició en proteïnes, vitamines (grup B, C i provitamina A), hidrats de carboni simples i sals minerals entre d’altres nutrients.
A més de potenciar la nostra vitalitat, el pol·len augmenta les taxes de hemoglobina en sang pal·liant així les anèmies, sobre tot les infantils. També té la capacitat d’actuar com a regulador intestinal, millorant la digestió dels aliments i ajudant a que el nostre organisme absorbeixi amb més eficiència els nutrients que ingerim.
A juliette pots trobar pol·len de flors d’abellaires empordanesos!! És recomanable prendre d’una  a tres cullerades de postres al dia amb sucs, llet, iogurts o a soles.  I per tal de que el nostre cos aprofiti totes les seves virtuts,  l’ingerirem en dejuni.
Amb energia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada