divendres, 5 de juliol del 2013

juliette i Mas Marcè (la recuperació de l'ovella ripollesa)

























A juliette podeu trobar iogurts i formatges del Mas Marcè.
Un dels seus objectius fundacionals és la recuperació de l'ovella Ripollesa (actualment en perill d'extinció). Juntament amb l'Aranesa (de la Vall d'Aran) i la Xisqueta (dels Pallars, Pirineu Occidental Català) és una de les tres races autòctones que s'han anat substituint per altres que generen una producció lletera superior.

Originàriament la família Marcè es dedicava a la transhumància, entre el Pirineu i la Plana Empordanesa. Finalment però, l'avi Manel Marcè es va establir a Siurana, on van seguir amb l'activitat agrícola i ramadera.
Actualment la Natàlia Rich i el Manel Marcè porten a terme aquest bonic projecte, i us animem a que el conegueu una mica més... [ www.masmarce.com ]

Caldria destacar que la llet d'ovella, és quasi doblement més nutritiva que la de vaca, i una mica més que la de cabra, en quan a calci i vitamines.
A part de ser molt més digestiva per l'ésser humà i de proporcionar ferro, zinc, coure i magnesi, la llet d'ovella i els seus derivats presenten més proteïnes i fòsfor que la llet de vaca.

Així que ja sabeu! Si voleu ajudar a contribuir amb aquesta tasca podeu venir a juliette i tastar els iogurts del Mas Marcè amb els nostres ingredients (pol·len, gerds, xocolata, rosella, llavors de lli...). O combinar els formatges (El Set, Marí i Llanut) amb el nostre PA de Nous i Orellanes!
Que vagi de gust!
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada